Geef jouw ongedragen kledingstuk een 2e kans

EllyVreugd DSCF0443

Van ongedragen kledingstuk

naar jouw Favoriet!

Ken je dat?

Die ene prachtige jurk of die heerlijke broek, die je eens met heel veel liefde droeg? Je werd er altijd zó enthousiast van.... Maar nu?

Er is iets veranderd en je weet niet precies wat. Hij hangt inmiddels al een paar seizoenen in de kast, maar je kunt er maar geen afscheid van nemen. Wist je maar wat je eraan kon veranderen om hem weer met veel plezier te gaan dragen.   

Ik heb goed nieuws voor je!

Tijdens de workshop 'Van ongedragen kledingstuk naar jouw Favoriet' geef ik antwoord op die vraag. Ik geef je tips hoe jij nieuw leven in dat ene -eerst zo favoriete- kledingstuk blaast en krijgt het een 2e kans! 

Seizoen wissel

Het nieuwe seizoen komt er weer aan. Een mooi moment om je kledingkast in te duiken: Wat hangt er nog in? Wat kan ik nog dragen? Wat heb ik nog nodig als aanvulling op mijn wintergarderobe?

Grote kans (ik schat de kans op 99%, zo niet 100%) dat je items tegen komt, die je al lange tijd niet meer draagt. Waar je ooit enthousiast over was, maar nu in de kast blijven hangen.

Van die kledingstukken die al vaker door je handen is gegaan, terwijl je je afvroeg: "Zal ik het wegdoen? Nee, toch maar niet. Ik kan hem vast nog wel eens combineren."

Of van die miskopen, waar je blij van wordt op de hanger, maar die je toch niet draagt. Het kan zo ingewikkeld zijn, waar het hem in zit dat hij toch in de kast blijft hangen. Zelf krijg je er geen grip op.

 

Zou je niet graag willen weten wat maakt dat je het niet (meer) draagt? 

Als je weet waarom, kun je het kledingstuk ook zó aanpassen, dat je er wél weer enthousiast van wordt en dat je het weer gaat dragen. Tijdens de workshop krijg je daar antwoord op.

Hoe fijn is het als je met je huidige kleding de winter mee door komt en geen nieuwe items hoeft te kopen. In deze tijd van inflatie en hoge energierekeningen is dat toch super welkom?

afbeelding voorkant

Zo reageerde Ellen: 

Deze workshop gaat iedereen echt verder helpen, die ongedragen kleding in de kast heeft hangen. Want Nanda weet precies de vinger op de zere plek te leggen, zodat jij er mee verder kunt.

Zo ben ik door de tips van Nanda enorm geïnspireerd geraakt en heb ik direct mijn blauwe jurk aangepast. Ooit had ik hem ooit gekocht, omdat hij zo lekker tijdloos was. Daarom leek het mij het ideale kledingstuk toen ik hem kocht. Maar puntje bij paaltje droeg ik hem niet.

Na de adviezen van Nanda begreep ik dat het aan de lengte ligt. Ik heb er de schaar in gezet en hem een stuk(je) korter gemaakt. Nu draag ik hem weer met heel veel plezier. In de afgelopen zomer was het met die hoge temperaturen heerlijk om een tijdloos, luchtig jurkje te kunnen pakken. Ben er erg blij mee!

voor de spiegel

Duurzaam 

Onderzoek uitwijst dat 70% van onze kleding ongedragen in de kast hangt. Wat is dat eeuwig zonde van de ruimte die het inneemt en het geld wat je er ooit aan uitgegeven hebt.

Dan te bedenken dat de fashionindustrie, na de olie-industrie, de grootste vervuiler van het milieu is. Wat zou jij ervoor over hebben om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van deze branche? Zodat we de wereld voor onze (klein)kinderen leefbaar achterlaten?

Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Denk daarbij vooral niet te groot. Wanneer jij al één kledingstuk omtovert tot een favoriet en daardoor één kledingstuk minder koopt  is dat al super waardevol. Als iedere Nederlander vanaf 16 jaar dat het komende seizoen zou doen, betekent dat al een besparing van 14,5 miljoen  kledingstukken!  Hoe mooi is dat.

Geef je daarom op voor deze WORKSHOP

Want in de workshop

VAN ONGEDRAGEN KLEDINGSTUK NAAR FAVORIET,

inspireer ik je graag op welke manier je ervoor zorgt dat je het kledingstuk weer met plezier gaat dragen. Vaak is er maar een kleine aanpassing nodig om een ongedragen kledingstuk te re-stylen. 

Daarvoor beginnen bij de basis: jouw lichaamsfiguur. Of dat nu in de loop der jaren verandert is of niet. Je krijgt inzicht in wat er nú bij je lichaamslijnen past. Wat je wél en niet moet doen. Wat jou het allermooiste staat. Zodat je na afloop zegt: "Oh, nu snap ik wat er niet klopt aan dat kledingstuk en waarom ik het niet draag".  En niet alleen bij het kledingstuk wat je hebt mee genomen. Maar ook waarom die andere items in je kast blijven hangen. 

Dat kan hem zitten in het model, maar kan ook aan de stijl liggen of aan de combinatiemogelijkheden van het kledingstuk. Ook dat komt aan bod, als het van toepassing is. 

Voor de spiegel gaan we op zoek naar de bottle necks in het kledingstuk en krijg je praktische aanwijzingen hoe je het zo aan past, dat je het weer met veel plezier gaat dragen. 

Wil jij ook op die manier besparen en een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de fashion industrie! Meld je dan nu aan. 

Dit beloof ik je:

Aan het eind van de workshop weet je welke kledingmodellen aansluiten bij jouw lichaamsfiguur en hoe je van jouw meegebrachte item een topper maakt. Je krijgt daar heel concrete tips voor, waar je thuis direct mee aan de slag kunt of die je door een coupeuse kunt laten uitvoeren.

Hoe concreet zijn die tips?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • neem de taille 4 centimeter in
  • haal 5 centimeter van de lengte af
  • met een extra ceintuur sluit hij beter aan bij je figuur
  • als je de top in je broek draagt staat het flatteuzer
  • haal het kant of de roezels van het item en het past beter bij jouw kledingstijl

Plus je hebt inspiratie om die andere, al gekochte miskopen in je kast om te buigen naar kledingstukken, die je mooi staan en waar jij je fijn in voelt.

Personal Shop Event - foto 2

Praktische informatie: 

De workshop Van ongedragen kledingstuk naar favoriet geef ik 2x:

  • Woensdag 5 oktober van 9.30 - 12.00 uur
  • Donderdag 6 oktober van 13.30 - 16.00 uur
Proeverij - foto 2

Wat kun je verwachten? 

De workshop is interactief. Door opdrachten en uitleg vallen er vanzelf kwartjes en door een actieve werkhouding blijven de nieuwe inzichten beter hangen.

  • Je krijgt een korte figuuranalyse, zodat je weet welke modellen daarbij aansluiten.
  • Je leert wat de belijning van modellen met je uitstraling doet, zodat je deze positief kunt gaan inzetten.
  • Je neemt een kledingstuk mee, die nu ongedragen in je kast hangt. Je krijgt tips hoe je deze met kleine aanpassingen kunt laten aansluiten bij jouw lichaamsfiguur, zodat je weer enthousiast wordt van het kledingstuk.

Een persoonlijke en veilige sfeer staat voor mij voorop.

Daarom is er plaats voor maximaal 5 personen per workshop, zodat ik iedereen individuele tips en aandacht kan geven.

Prijs:

De workshop kost € 57,50 per persoon (incl BTW).

review - Jacqueline

Door de uitleg van Nanda merk ik dat ik heel anders naar kleding kijk. Ik begrijp veel beter waarom het ene me mooi staat en ik het andere moet laten. Ik maak nu andere en bewustere keuzes, als ik nieuwe kleding uitzoek.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden

Even voorstellen

Ik ben Nanda Otten - Duvekot, Imago coach en eigenaar van Kleur uniek. Ik zie ieder individu als uniek; met je eigen karakter, kwaliteiten en kenmerken. Ik adviseer vrouwelijke ondernemers om die unieke persoonlijkheid te laten zien in de kleding. Dat betekent dat je kleding in harmonie is met je lichaamsbouw en de kleuren die jouw flateren. Maar ook dat jouw lef of jouw bescheidenheid zichtbaar is.

Ook in deze workshop neem ik die unieke karaktertrekken van jouw persoonlijkheid mee in de advisering. Zodat jij er werkelijk iets mee kan en je je daarna fijn voelt in de kleding die je draagt.